Buitenschoolse opvang (BSO)

BSO Kind & Co

Op 't Carillon verzorgt KMN Kind&Co de buitenschoolse opvang op onze beide locaties. Kinderen van onze school kunnen gebruik maken van de voorschoolse- of naschoolse opvang.

Kind & Co Ouverturelaan:
0182-441185
bsocarillon@kmnkindenco.nl

Kind & Co Geerpolderweg:
0182-441008
bsocarillonburen@kmnkindenco.nl


Locaties

KMN Kind & Co verzorgt voor basisschool ‘t Carillon de buitenschoolse opvang. BSO ’t Carillon is gevestigd op de Ouverturelaan en heeft daar de beschikking over twee lokalen en een hal van de school, waarin ondermeer een bouw- en poppenhoek en een knutsellokaal, en een groot buitenspeelplein. Op de Geerpolderweg hebben we één lokaal tot onze beschikking waar in de ochtend de peutergroep wordt opgevangen. Ook hier hebben we diverse speelhoeken, we maken er gebruik van het speellokaal en we hebben de beschikking over het grote buitenspeelplein.

Op de BSO is er voor elk wat wils. Er is voldoende speelmateriaal, knutselmateriaal en er worden elke dag leuke activiteiten bedacht, zoals kookactiviteiten, sportieve activiteiten en soms komen er ook externen een workshop geven. De kinderen kunnen op het schoolplein van de school buitenspelen.

Een opvangmiddag bij Kind & Co

Een opvangmiddag begint met iets eten en drinken aan tafel. Wie wil, vertelt over de belevenissen op school. Daarna is het tijd voor ontspanning. Buitenschoolse opvang is de vrije tijd van het kind en moet dus vooral leuk zijn. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen gaan ze buiten sporten, spelen, lezen of knutselen.

BSO ‘t Carillon is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.30 uur tot 18.30 uur. In de schoolvakanties is de BSO van 7.30 uur tot 18.30 uur geopend. Op de woensdag is er ook opvang mogelijk, maar deze vindt plaats op BSO de Cirkel. De kinderen worden dan met de taxi van ’t Carillon naar de Cirkel gebracht.

Opvang nodig vóór schooltijd?

VSO ‘t Carillon biedt opvang aan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 07.30 uur tot 08.30 uur op de locatie Geerpolderweg. De pedagogisch medewerker brengt de kinderen naar school en zorgt dat de overdracht aan de leerkracht goed verloopt. Als er kinderen naar de Ouverturelaan gaan na de opvang bij de VSO, dan worden zij op de fiets of met de taxi gebracht.

Bezichtiging, vragen of inschrijving

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze BSO en peutergroep locatie. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met clustermanager Bianca Vroegindewei via b.vroegindewei@kmnkindenco.nl of 06-50099403.

Voor vragen over plaatsingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met de afdeling Planning van KMN Kind & Co via planning@kmnkindenco.nl of via telefoonnummer 030 - 600 47 50.

Kijk voor meer informatie op locatie Geerpolderweg of op locatie Ouverturelaan.

De peutergroep

Ter voorbereiding op de basisschool kunt u er voor kiezen om uw kind naar een peutergroep te laten gaan. KMN Kind & Co verzorgt op basisschool ‘t Carillon de peuteropvang.

Op de peutergroep leren de kinderen samen spelen en samen leren. Sociaal-emotionele en motorische vaardigheden worden ontwikkeld evenals taal- en rekenvaardigheden. De peuteropvang en basisschool werken nauw samen, vooral de kleuterklas en peutergroep doen regelmatig activiteiten samen. De overgang naar de basisschool verloopt op deze manier op natuurlijke wijze.

De peutergroep biedt opvang op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 uur-12.30 uur en bevindt zich op de locatie Geerpolderweg.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de website van de peutergroep.